Cava

Cava

Cava

L’origen del Cava es troba associat a l’esplendor de la viticultura catalana de mitjans del segle XIX. Els estudis de microbiologia de Louis Pasteur aplicats al vi van representar poder controlar la segona fermentació a l’ampolla, i el descobriment del tap de suro va fer que no es perdessin les bombolles que es produeixen en el vi. Així va néixer el mètode tradicional o champenoise.

Durant el segle XIX, diverses famílies de Sant Sadurní d’Anoia inicien la recerca d’aquesta nova tècnica d’elaboració i l’apliquen als conreus de la zona, fruit dels estudis i assajos que fan, vinculats al prestigiós Institut Agrícola Català de Sant Isidre. D’aquesta manera, neix el Cava, amb una identitat que li és pròpia i diferent de qualsevol altre vi escumós de qualitat.


Mostra per pàgina
Ordena per

CAVA LOUIS DE VERNIER BRUT ECOLÒGIC

CRIANÇA:
15 mesos en la cava

NOTA DE L'ENÒLEG:

Color groc palla amb reflexes verdosos, bombolla fina i ben integrada. Bona corona i rosari. En nas net, elegant, fresc i molt afruitat. Aromes de fruita madura, meló, pera i poma. Notes de fruits secs i bolleria propies de la criança. Els 7 gr de sucre li donen una sensació d'untuositat i amplitut. Gran equilibri d'acidessa i sucre. Pas en boca saboros, ampli i ple de matissos.
Retrogust ampli i llarg deixant una gran sensació de frescor i sabor.

MARIDATGE:

Recomanat per prendre sol en qualsevol moment, com aperitiu i amb els apats.

7,85

CAVA LOUIS DE VERNIER BRUT NATURE

CRIANÇA:
15 mesos en la cava

NOTA DE L'ENÒLEG:

Color groc palla amb reflexes verdosos, bombolla fina i ben integrada. Bona corona i rosari. En nas net, elegant, fresc i molt afruitat. Aromes tropicals, pera i poma. Notes de fruits secs i bolleria propies de la criança. En boca es untuós, ampli, complexe, afruitat i equilibrat. Pas en boca saboros, ampli i ple de matissos.
Retrogust ampli i llarg deixant una gran sensació de frescor i sabor.
MARIDATGE:

Recomanat per prendre sol en qualsevol moment, com aperitiu i amb els apats.

6,75

CAVA ARTESÀ MASIA SALAT

CRIANÇA:
9 mesos en la cava

NOTA DE L'ENÒLEG:
Color groc palla amb tons daurats, brillant. Bombolla fina i abundant amb desprendiment vertical i manteniment de la corona. Aromes agradables, afruitat en nas dominant sensaciones de llarga criança en via retronasal. Al gust es molt agradable i sec. Delicat amb correcta estructura a la boca i amb bon comportament carbònic i aducuada persistència.
MARIDATGE:
En dinars i sopars. Per la seva naturalessa es apropiat per tot tipus de menjars siguin carns o peixos.

 

4,75